Ja, graag zelfs. Heeft u een vraag of de behoefte aan meer informatie? Mail of bel gerust, ik sta u graag te woord.

Nadat u via de mail of telefonisch informatie hebt gekregen en uw vragen heeft kunnen stellen, kunt u een afspraak maken voor een oriëntatiegesprek. Het oriëntatiegesprek duurt ongeveer anderhalf uur is nog steeds vrijblijvend. De kosten voor het oriëntatiegesprek zijn 95,– euro. U kunt na het oriëntatiegesprek met uw kind besluiten of u kiest voor begeleiding in mijn praktijk Anders Leren. Ik maak dan een traject op maat voor uw kind.

Ieder kind is uniek en zo ook de problematiek. Dit betekent dat ik een traject op maat aanbied. De kosten van een traject hangen af van de hulpvraag en de ernst van de problematiek.

Op het Willibrordus terrein is voldoende mogelijkheid om te parkeren. Eventueel voor het Willibrordus Business Centrum achter de fontein. Als u onder de rechtpoort doorrijdt treft u na ongeveer 100 meter aan uw linkerhand ook parkeervakken aan. Als u na deze parkeervakken linksaf slaat rijdt ziet u voor nog een groot parkeerterrein. Parkeren is overal gratis.
Kindercoaching wordt niet standaard vergoed. Bij uw zorgverzekeraar kunt u checken of kindercoaching gedeeltelijk onder een aanvullende verzekering valt.

Davis Counseling wordt niet standaard vergoed. U kunt bij uw zorgverzekeraar checken of gedeeltelijke vergoeding door een aanvullende verzekering wordt gedekt. In sommige gevallen kan het ADHD of Autisme programma worden vergoed vanuit PGB of via een beschikking voor Jeugdzorg via de gemeente.

Kindercoaching is kortdurende begeleiding. Ik coach kinderen met leerproblemen. Daardoor ontstaan vaak aanverwante problemen, zoals een laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, faalangst of andere sociale problemen. De vorm waarin kindercoaching plaatsvindt is niet standaard. Elk kind is uniek en bepaalt in grote mate zelf de vorm waarin de coaching plaatsvindt. Er wordt steeds gekeken naar en vanuit het pers perspectief van het unieke kind: zijn kwaliteiten en mogelijkheden. Als coach kijk en loop ik als het ware mee met het kind, maak het bewust van zijn mogelijkheden en belemmeringen die het op zijn weg is tegenkomen. Het aantal sessies varieert en wordt in overleg bepaald.

Davis Counseling is individuele begeleiding op maat voor kinderen met leerproblemen als dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, autisme. Dit zijn specifieke programma’s waarbij de manier van denken en leren wordt onderzocht, oorzaken worden opgespoord en opgelost, zodat de symptomen verminderen. Deze programma’s zijn ontwikkeld door Ron Davis.

Praktijk Anders Leren is aangesloten bij de volgende overkoepelende orgranisatie:

Stichting Adiona, landelijke overkoepelende organisatie voor kindercoaches (www.adiona.nl)
VvDC, Vereniging voor Davis Counselors (www.daviscounselors.nl)
DDA-NL, Davis Associatie Nederland (www.davisdyslexie.nl)
DDA-I, Davis Association International (www.davisdyslexia.com)