Judith de Haan, gecertificeerd Davis® Counselor, Davis® Autisme Counselor, Leercoach & Kindercoach

Na verschillende vormen van begeleiding en hulpverlening was mijn zoon niet veel opgeschoten. Resultaat: twee etiketjes en geen vooruitgang in het leren. We zaten als ouders met onze handen in het haar. We wilden hem zo graag helpen, het voor hem oplossen en ervoor zorgen dat hij weer met plezier naar school zou gaan.Toen ben ik via een buurvrouw in aanraking gekomen met de Davis®-methode. Wat ik op de website las sprak mij enorm aan en ik werd nieuwsgierig. Zou dit dan eindelijk iets voor onze zoon kunnen opleveren. Nu kan ik daar inmiddels volmondig ‘ja’ opzeggen. Davis® Counseling heeft hem vele positieve, maar vooral ook blijvende resultaten opgeleverd. Hij zit weer lekker in zijn vel, laat betere schoolresultaten zien, heeft goed leren lezen en is nu zelf ‘baas’ over zijn leerproces. Hij kreeg inzicht in zijn manier van denken, leren en handelen. Door het opdoen van succeservaringen met een andere manier van leren, een manier die bij hem paste, kreeg hij ook weer meer plezier in leren. Zijn zelfvertrouwen kwam weer terug.

Door mijn ‘frustratie’ werd ik geprikkeld en gestimuleerd om in actie te komen om een andere voldoening te vinden in mijn werk. Die actie heeft geleid tot mijn eigen praktijk Anders Leren, omdat ik het elk kind gun om met plezier naar school te gaan. Na de opleiding tot Davis® Counselor heb ik mij verder ontwikkeld tot kindercoach en KOMOP-coach bij pesten. Ik wil graag alle kinderen die even niet lekker in hun vel zitten op school ‘zien’ en ‘horen’ wat zij te vertellen hebben. Samen kunnen we ontdekken wat ze nodig hebben om te veranderen wat ze graag anders zouden willen. Dit voorkomt ernstige (leer)problemen en afhaken in het onderwijs. Mijn visie is dat elk kind wil leren, groeien en erbij horen.

Werkervaring

Bij Univé heb ik als secretaresse, beleidsmedewerker en personeelfunctionaris gewerkt.
Bij Heliomare Onderwijs heb ik psychologisch testen, sociaal-emotioneel onderzoek en neuropsychologisch onderzoek verricht bij kinderen in opdracht van orthopedagogen en GZ-psychologen. Daarnaast heb ik kinderen individueel begeleid en ondersteuning gegeven bij trainingen.
De eerste paar jaren heb ik mijn praktijk aan huis gehouden, naast mijn baan bij Heliomare Onderwijs. Sinds januari 2013 werk ik volledig in mijn eigen praktijk in het Willibrodus Business Centrum in Heiloo.

Opleiding/scholing

Opleiding tot Davis Counselor gevolg bij DDA-Nederland, bij Robin Temple.
Ik volg opleiding tot Davis Autisme Counselor, bij Lorna Timms Davis Autism Approach en ben in de eindfase om mij te certificeren en de Davis Autisme Aanpak te mogen aanbieden.
Opleiding gevolgd bij de Kunst van Kindercoaching, bij Christa Wiersma & Jeannette Bakker
Nu TORI-kinderoachopleidingen en Magie van Kindercoaching.
Opleiding tot KOMOP-coach, gevolgd bij de Magie van Kindercoaching, Jeannette Bakker
www.magievankindercoaching.nl
Training Jongens in hun Kracht gevolg bij Martini Art Dojo, bij Gerbrand Martini (www.martiniartdojo.nl)
Workshops Gedachte-Kracht voor professionals gevolgd bij Nicole Hage (www.gedachte-kracht.nl) en Judith Engelhart (www.praktijkdeweide.nl)