Zit je kind even niet zo lekker in zijn vel?

Meestal gaat dat vanzelf over of kun je het als ouders oplossen. Soms duurt het langer en maak je je als ouder zorgen omdat je het gevoel hebt dat er meer aan de hand is. De signalen dat het niet helemaal lekker loopt zijn duidelijk en uiten zich meestal in een bepaald gedrag dat gaat opvallen en in mindere resultaten op school  Dan kan het fijn zijn als een kindercoach met je meekijkt om erachter te komen wat er precies aan de hand is. Toch kan het lastig zijn om te achterhalen wat er precies aan de hand is. Een kind weet dat zelf vaak ook niet goed wat er aan de hand is of kan het niet uitleggen.
Het antwoord maar ook de oplossing zit in uw kind zelf. De kunst is om dit zichtbaar te maken.

Als kindercoach kijk ik mee met u en uw kind. Ik help uw kind om zijn eigen situatie te onderzoeken. Als duidelijk is wat er aan de hand is ga ik met uw kind opzoek naar oplossingen in zichzelf om de situatie te veranderen. Uw kind ontdekt zijn krachten en kwaliteiten en leert deze inzetten om voor de gewenste verandering te zorgen. Dan is er voor uw kind weer ruimte om te leren en te groeien.

Kindercoaching bestaat uit een aantal bijeenkomsten, waarbij ik gebruik maak van verschillende werkvormen en methodieken (o.a. Coacheespel, Gedachte-Kracht, Schatgravers, Meervoudige Intelligentie, Eigenwijsjes, Kids’ Skills, klei, positieve leerkaarten, spelletjes, klei, visualisatie-oefeningen, etc.). Een uur spelen of een activiteit doen met uw kind levert veel meer informatie op dan een uur praten. Ik gebruik vaak het coacheespel om een kind zelf te laten ontdekken wat hem of haar nu precies dwars zit. Dat kunnen problemen met leren zijn, maar het kan ook te maken hebben met het beeld dat uw kind van zich zelf heeft, of het gevoel er niet bij te horen op school. Misschien voelt u kind zich zelfs gepest. Het probleem zelf en hoe veel last u kind hiervan heeft bepaalt het aantal bijeenkomsten. Als duidelijk is wat er aan de hand is wordt het aantal bijeenkomsten bepaald.
Als gecertificeerd kindercoach ben ik aangesloten bij Adiona, de overkoepelende organisatie van kindercoaches.

Bent u geïnteresseerd in Anders Leren kindercoaching Heiloo, ga dan naar de contactpagina en neem vrijblijvend contact op of stuur een mail.

adionaStichting Adiona is de beroepsorganisatie voor professionals binnen de vakgebieden kindercoaching en kinderyoga die vanuit verbinding, interactie en vertrouwen werkzaam zijn met en voor kinderen. Zij doen dit vanuit een eigen praktijk of binnen een bedrijf, instelling of organisatie. Als beroepsorganisatie maakt Stichting Adiona zich sterk voor bevlogen, gepassioneerde, professionele kindercoaches en kinderyogadocenten.

Voordelen van Anders Leren

  • Je leert hoe je denkt, werkt en leert.
  • Je kiest zelf wat je wilt leren.
  • Je ontdekt je eigen kracht.
  • Je hebt weer meer zelf zelfvertrouwen.
  • Je hebt zelf invloed op het resultaat.

Facebook

[wpdevart_like_box profile_id=”andersleren” connections=”12″ width=”340″ height=”218″ header=”0″ locale=”nl_NL”]